Za vsako izmed teh situacij obstaja kredit, ki je zate mogoče v tem trenutku pravilna odločitev: vendar se nujno prej dodobra izobrazi, kaj bo to zate pomenilo v prihodnosti in poskrbi, da ne presežeš svojih finančnih zmožnosti.

Za mini želje - Mini kredit

Če potrebuješ manjši znesek – denimo za potovanje, izobraževanje, zdravstvene težave ali marsikaj drugega – potem razmisli o sklenitvi Mini kredita. To je kredit, namenjen komitentom Nove KBM, z nizko fiksno obrestno mero in enostavnim ter hitrim postopkom odobritve. Kot pove že samo ime kredita, gre za manjši znesek kredita, ki znaša:

 • do največ 1.500 EUR za imetnike paketov Skul (ko boš polnoleten/a) in Indeks;
 • do največ 3.000 EUR za imetnike paketov Kariera, Paket za počitnice in Upokojenci paket.

Doba odplačila tega kredita je lahko do največ 36 mesecev, kar pomeni, da boš največ v roku treh let kredit moral/a dokončno odplačati. Kredit skleneš povsem preprosto – oglasiš se v poslovalnici Nove KBM z veljavnim identifikacijskim dokumentom, davčno številko in drugimi dokumenti po presoji bančnega delavca, če si študent/ka ali dijak/inja pa doma ne pozabi tudi potrdila vpisu ali študentske izkaznice ali indeksa.

Kot imetnik ali imetnica paketa Skul ali Indeks kredit zavaruješ z enim kreditno sposobnim porokom (pri čemer ne pozabi preveriti, kaj mora le-ta s seboj prinesti v poslovalnico ali z drugimi oblikami zavarovanja. Doma ne pozabi veljavnega identifikacijskega dokumenta, davčne številke in študentske izkaznice ali indeksa, če se odločiš za zavarovanje s porokom pa naj ta s seboj prinese identifikacijski dokument, davčno številko, potrdilo o zaposlitvi in plači, odstopno izjavo, upravno izplačilno prepoved, izjavo poroka in potrdilo matične banke o višini plače za zadnjih 6 mesecev (če ni komitent ali komitentka Nove KBM). Pri ostalih, denimo imetnikih paketa Kariera, pa se paket zavaruje zgolj s plačilom stroškov odplačevanja, torej je zadeva povsem enostavna.

Kredit Takoj - za neodložljive želje

Včasih se ti zgodi, da pride do nepričakovanega stroška, zaradi katerega ugotoviš, da potrebuješ nekaj dodatnega denarja v čim krajšem možnem roku. V takem primeru ti lahko pride prav Kredit Takoj, za katerega postopek odobritve v poslovalnici traja samo pol ure, v primeru manjših zneskov do 3.000 EUR z do 3 leti odplačilne dobe pa ga lahko naročiš celo od doma preko spletne banke Bank@Net – in nato takoj po odobritvi celoten znesek prejmeš na svoj osebni račun.

Kredit Takoj je zate primeren, če si že zaposlen/a, npr. če si imetnik/ca paketa Kariera – sicer pa raje razmisli o že opisanem Mini kreditu ali o Študentskem kreditu, ki ti ga bomo predstavili kmalu.

Če svoje dneve že preživljaš v pisarni, pa lahko do največ 20.000 EUR z najmanjšo mesečno obveznostjo 25 EUR in z dobo odplačila do največ 5 let dobiš s Kreditom Takoj. Seveda pa je višina zneska kredita odvisna od tvojega poslovanja, dobe in stroškov odplačevanja ter stroškov odobritve, potrebna dokumentacija pa od oblike želenega kredita.

Več o Kreditu Takoj si preberi na spletnem mestu Nove KBM, vedno pa se lahko tudi naročiš na svetovanje ali obiščeš najbližjo poslovalnico.

Do sredstev za študij s Študentskim kreditom

Za vse študente ali polnoletne dijake, ki ste tudi komitenti Nove KBM, je opcija tudi Študentski kredit. Če torej potrebuješ nov računalnik, zasluženi dopust ali kupuješ nov avto, hkrati pa si še vedno študent ali študentka, je to moda prava izbira zate.

Znesek kredita je lahko kar do 6.300 EUR (pri čemer je najnižja mesečna obveznost že 32 EUR), obrestne mere in stroški odobritve so nizke. Kredit, ki ga lahko uporabiš kakorkoli želiš, saj gre za gotovinski kredit, lahko odplačuješ tudi do tri leta.

Za sklenitev študentskega kredita se skupaj s porokom oglasi v poslovalnici Nove KBM, ne pozabi pa na veljaven osebni dokument s sliko in potrdilo o vpisu ali študentsko izkaznico ali indeks; tvoj porok pa bo potreboval identifikacijski dokument, davčno številko in potrdilo o zaposlitvi in plači (po presoji pa morda še odstopno izjavo).

Študentski kredit z odloženim plačilom - kredit danes, odplačilo jutri!

Ok, spoznal/a si torej opcijo študentskega kredita: potem pa je tu še študentski kredit z odloženim plačilom. Če torej potrebuješ denar za plačilo šolnine, kredita pa še ne moreš takoj začeti odplačevati, je to opcija zate – saj to lahko začneš šele takrat, ko ne boš več obremenjen/a s študijskimi obveznostmi in boš že uspešno služila svoj denar.

Zadeva je preprosta:

 • znesek kredita je do 500 za študijsko leto oziroma 12.500 EUR v skupnem znesku;
 • odplačilo lahko odložiš celo za 3 leta;
 • doba odplačila je do 8 let (torej 3 leta odloga in do 5 let odplačila).

Če to torej zveni kot to, kar potrebuješ, se skupaj s porokom oglasi v poslovalnici Nove KBM, ne pozabi pa na veljaven osebni dokument s sliko in potrdilo o vpisu ali študentsko izkaznico ali indeks; tvoj porok pa bo potreboval identifikacijski dokument, davčno številko in potrdilo o zaposlitvi in plači ter odstopno izjavo.

To pa seveda niso vsi krediti, ki so ti pri Novi KBM na voljo. Na spletni strani preveri, če ti morda pride prav kateri drugi izmed mnogih različnih kreditov, ki so ti na voljo.

Pred končno odločitvijo torej nujno preveri, kaj to zate pomeni danes in v prihodnosti, da te ne bodo stroški nekega dne presenetili!

Krediti

 • Izpolni vse svoje želje in načrte
 • Izbiraj med Hitrim kreditom, Študentskim kreditom, Stanovanjskim kreditom
 • Preprosta sklenitev
 • Nižje obrestne mere

Uresniči vse svoje sanje!

Ti izbereš, kako bo izgledalo novo stanovanje ali avto, mi pa ti pomagamo s financami.

Nekaj nasvetov, ki jih ne smeš spregledati

 • Pred najemom kateregakoli kredita se prepričaj, da ti odplačevanje v prihodnosti ne bo povzročalo težav. Zavedaj se, da je denar, ki ga prejmeš sedaj, velika odgovornost ne samo danes, ampak tudi v prihodnosti. Če nisi prepričan/a, da boš zmogel/a, kredita raje ne najemi.
 • Če želiš v prihodnosti najeti kredit, je pomembno že to, kako z denarjem ravnaš danes. Banka bo namreč preverila tvoje prilive in sredstva; če redno porabljaš več, kot dobiš, to za banko ni dober znak.
 • Ko boš kredit najel/a, ga bo potrebno tudi zavarovati. To lahko denimo storiš s porokom – osebo, ki se zaveže, da bo namesto tebe odplačevala denar, če tega ne boš storil/a ti; obstajajo pa različne možnosti pri različnih kreditih.
 • Ne pozabi, da banki za sposojeni denar plačuješ tudi obresti, najem kredita pa je povezan tudi s stroški najema kredita, ki jih plačaš takoj, a za študente in mladino niso tako visoki.
 • Svoje finance imej vedno pod nadzorom s spletno banko Bank@Net in uporabljaj aplikacije Moj denar, Varčevalnik ter tako poslovanje z banko opravljaj kar iz naslonjača.
dollar

priznaj da ga
rabiš...

#kešologija

Smo ena najstarejših bank v Sloveniji zato dobro razumemo, kaj potrebujejo naše stranke. Vemo, recimo, da ti potrebuješ keš.

wallet

NIKOLI VEČ
PRAZNA DENARNICA

Osnove kreditov za vse vladarje

Ali tudi tebe kar malo stisne pri srcu, ko zaslišiš besedo »kredit«? Preženi nervozo tako, da se malo podučiš o tem, kakšne so tvoje možnosti na tem področju. Nikoli ne veš, kdaj se ti dogodi, da v nekem trenutku potrebuješ malo več denarja, kot ga imaš trenutno na računu – pa če je to za šolnino za tvoj sanjski faks, nov (ali celo prvi) avto ali pa zaslužene hude počitnice.

Vladarska svoboda

Veš kako se reče temu, ko počneš kar želiš? Svoboda. Najboljši občutek na svetu. Občutek ko lahko počneš kar ti paše, ko ti paše in kolikor ti paše. To je predplačniška Visa. Svoboda.

Mobitel za lažji vladarski lajf

Če si tak/a kot večina nas, potem najverjetneje doma brez svojega mobitela nisi zapustil/a že odkar si dovolj velik/a, da naokoli hodiš brez spremstva staršev. Mobilec je pač ena izmed tistih stvari, brez katerih se počutiš, kot da si doma pozabil/a svojo desno roko – in zato ga imaš tako rekoč vedno pri sebi.

Novice za njih visokost?
PROSIM, JA.

Včasih talamo darila kar tako, za vladarje. Vse, kar moraš storiti, je to, da se subskrajbaš na novičke.

Vpiši svoje ime

skrij skrij
One.NET v3.9.39.0
Unknown 0.0