Ja, spletno nakupovanje je posebna vrsta nakupovanja in tako se med spletnim nakupovanjem tudi obnašamo. Se prepoznaš?

Visiš na oknu. Spet.

Ko čakaš na paket iz spletne trgovine, se 3 do 5 dni zdi kot n e s k o n č n o s t. Čas gre počasneje kot med blok uro biologije v petek popoldne in obsojen/a si na milost in nemilost poštarja, zato hodiš na vsake pol ure viset pred okno, da preveriš, če je že prišel. Veš, da je to nesmisel, ker bi, če bi prišel, že pozvonil, a si ne moreš pomagati.

Si racionalno bitje, razen ko vidiš besedno zvezo »brezplačna poštnina«.

Hočeš izdelek, ki stane 12 evrov, poštnina pa je 3,5 evre. Vse teče super, dokler med plačevanjem ne vidiš opombe, da za je za nakupe nad 20 evrov poštnina brezplačna. Na to informacijo tvoji možgani več kot očitno niso pripravljeni, saj jo interpretirajo tako, da moraš zapraviti še 8 evrov, da boš lahko prihranil/a.

V brskalniku imaš zmeraj odprt en zavihek s polno nakupovalno vrečko.

Ko si na blagajni v pravih nakupovalnih centrih, več ni povratka. Za tabo je dolga vrsta in strašen pritisk, da čim prej opraviš. V spletni trgovini pa imaš pred zadnjim klikom vedno čas za tisti usoden premislek, če vse to res rabiš. Ta čas si seveda vedno vzameš, greš stran in naslednja dva dni surfaš po internetu z odprtim zavihkom s polno nakupovalno vrečko. Po tem končno premagaš samega sebe, greš nazaj, dodaš še 2 novi stvari in plačaš.

Med evri, funti in dolarji pretvarjaš hitreje kot kalkulator.

Ker ugotoviš kako veliko zalogo superg imajo v britanskih spletnih trgovinah, koliko različnih znamk ličil dobiš v ameriških spletnih drogerijah in kako poceni so stvari na Kitajskem, čez noč postaneš nindža pretvarjanja med valutami. In to navkljub temu, da prej nisi nikoli kazal/a posebnega talenta za matematiko.

Poštarja imaš raje kot Božička.

Ne spomniš se, kdaj si se Božička nazadnje tako razveselil/a kot poštarja in če si kdaj k božičnemu drevesu tako šprintal/a kot k vhodnim vratom. Če Božiček prinese paket samo enkrat na teden, poštar dela skoraj vsak dan. Če Božiček morda vedno ne zadane točno tistega, kar si želiš, ti poštar prinese točno to. Darilca od tebe, tebi. Nikoli znanstveno dokazana Sveta vladar modrost pravi: če te poštar pozna po imenu, verjetno veliko spletno nakupuješ.

Se spomniš še kakšne posebnosti? Povej nam na Facebooku. Če še nimaš svoje predplačniške Vise za vladarske spletne nakupe brez skrbi, pa si jo uredi tukaj.

Še to ...

Posebnost nakupovanja na spletu pa je tudi, da je treba biti takrat še nekoliko bolj pazljiv kot sicer, zato preveri še nekaj nasvetov za varno spletno nakupovanje.

PredplačniškaVISA

  • Ne rabiš stalnih prilivov
  • Denar nanjo lahko naložiš preko spleta
  • Nikoli te ne morejo oropati
  • Deluje po celem svetu tudi v Sloveniji

Oblikuj najbolj kulsko grafiko ever.

Da bo vedela, kdo je njen vladar.

6 nasvetov
za varno spletno nakupovanje

  • Preveri, ali elektronski naslov sogovornika ustreza osebi oziroma instituciji, ki jo predstavlja.
  • Nikoli ne plačuj z Western Union ali sistemom MoneyGram, saj ne omogočata sledenja nakazilu in sta zato priljubljeni orodji spletnih goljufov. Pri nakazilu preverite, ali bo denar nakazan v pravo državo.
  • Če ponudba izrazito odstopa od ostalih, poskušaj pridobiti čimveč informacij o prodajalcu. Preveri navedeno registrirano podjetje, prepričaj se, da sta naslov in telefonska številka prava. Poišči ocene drugih kupcev, spoznaj njihove izkušnje, kritike in mnenja.
  • Preberi drobni tisk! Preveri pogoje poslovanja, načine plačila, dostave in pogoje vračila blaga.
  • Presodi ali razlika v ceni nakupa pri ponudniku v tujini (države, ki niso članice EU) odtehta tveganje, ki ga pri tem prevzameš.
  • Za spletno nakupovanje oz. vpisovanje podatkov tvoje Vise ne uporabljaj javno dostopnih računalnikov.
dollar

priznaj da ga
rabiš...

#aktualno

Smo ena najstarejših bank v Sloveniji zato dobro razumemo, kaj potrebujejo naše stranke. Vemo, recimo, da ti potrebuješ keš.

wallet

NIKOLI VEČ
PRAZNA DENARNICA

Prenovljena mobilna banka mBank@Net

Mobilci so najbolj priljubljena platforma za iskanje informacij in deljenje vsebin, kar se odraža tudi v našem načinu življenja. Telefon nas spremlja v dobrih in slabih dneh, v temi nam pomaga najti pot do kopalnice, skrbi, da ne pozabimo na najpomembnejše opravke. Zakaj si torej ne bi delila tudi skrbi za finance?

5 stvari, ki jih počneš samo, ko kupuješ na spletu

Namesto gneče na blagajni te mami udobje domačega kavča, namesto petih modelov in omejenih številk je izbira neskončna, časa je dovolj, cene so nižje, kvaliteta višja, na koncu pa še dobro staro čakanje poštarja.

Od leta 2018 brez bankovca za 500 €

Kljub ukinitvi bankovca za 500 € ta ostaja zakonito plačilno sredstvo in bo vedno ohranil svojo vrednost

RABIŠ KEŠ ZA NOVE GATE?
(ali kaj drugega?)

underwear

Preveri, na katerem smučišču lahko smučaš najceneje

Pošteno smo že zakorakali v najhladnejši letni čas, ki nam v naslednjem mesecu napoveduje odlično vreme za aktivnosti na prostem. Pancerji, kilometri belih strmin, odmor za čaj in malico ter odlična družba se lahko izkažejo za odlično vikend avanturo in pobeg od vsakdanjih obveznosti. Da bo na smuki skupaj s tabo uživala tudi tvoja denarnica, smo pobrskali za cenami celodnevnih vozovnic na največjih smučiščih v Sloveniji in primerjali njihove cene. Preveri, na katerih smučiščih bo poleg nakupa vozovnice v denarnici ostalo še par evrčkov za razvajanje.

7 nadležnih situacij, ko iščeš zaposlitev

2016 je skoraj tu, a tokrat prvič brez posedanja na predavanju, brez študentskih bonov in brez študentskega statua. Leto 2016 za marsikoga namreč pomeni konec študentskih let in čas, da se poda na lov za prvo zaposlitvijo. Si tudi ti med njimi?

7 razlogov za samostojno potovanje

Si že od nekdaj želiš sam/a raziskati svet, tvoji starši pa nad idejo niso najbolj navdušeni? Zate smo pripravili vladarski recept, kako jih omehčati še pred koncem poletja.

Novice za njih visokost?
PROSIM, JA.

Včasih talamo darila kar tako, za vladarje. Vse, kar moraš storiti, je to, da se subskrajbaš na novičke.

Vpiši svoje ime

skrij skrij
One.NET v3.9.39.0
Unknown 0.0